пятница, 11 декабря 2015 г.

Թռչնի կաթ

Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք թռչնի կաթ

շաքարավազ  շաքարավազ 1 թեյի բաժակ
ալյուր  ալյուր 700 գրամ
մեղր  մեղր 1 ճաշի գդալ
քացախ  քացախ 1 ճաշի գդալ
սոդա  սոդա 1 թեյի գդալ

կրեմ

շաքարավազ  շաքարավազ 1 թեյի բաժակ
ալյուր  ալյուր 2 ճաշի գդալ

Ինչպես պատրաստել թռչնի կաթ

Խմորի համար ձուն, շաքարավազով լավ հարել, ավելացնել մեղրը, կաթը, կարագը, քացախը, սոդան: Այս խառնուրդը լցնել էմալապլաստ հարմար ամանի մեջ և գոլորշու վրա եփել այնքան, մինչ շաքարավազը հալվի (10-15 րոպե): Ապա ավելացնել 3,5 բաժակ ալյուր: Խմորը բաժանել 3 մասի, գրտնակել և առանձին-առանձին թխել ջեռոցում, մինչ վարդագույն դառնալը: Պատրաստի շերտերը միացնել կրեմով: Վերջին շերտը ծածկել գլազուրով: Կրեմի համար կաթը, շաքարավազով հարել, ավելացնել ալյուր, նորից լավ հարել և դնել մարմանդ կրակին: Անընդհատ խառնել մինչ պատրաստ լինելը: Ապա վերցնել կրակի վրայից և թողնել սառչի: Սառը վիճակում հարիչով լավ հարել, ավելացնել վանիլին և մեկ ճաշի գդալ կոնյակ: Առանձին հարել կարագը մինչ սպիտակելը: Կարագի վրա գդալ-գդալ ավելացնել եփված կրեմը (անընդհատ հարելով):


Комментариев нет:

Отправить комментарий