Ալիվանկա Մոլդովական
Բաղադրությունը
կաթնաշոռ - 600գձու - 6հատեգիպտացորենի ալյուր - 1ճ գցորենի ալյուր- 3ճգկարագ կամ մարգարին - 3ճգթթվասեր- 200գաղ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Կաթնաշոռը լավ տրորել հավկիթների և աղի հետ:Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան С. Ցանել եգիպտացորենի ու ցորենի ալյուրները, ապա փափկեցված կարագն ու լավ խառնել:Ավելացնել 100գ թթվասեր, խառնել:Հատուկ թավան յուղով քսել, լցնել ստացված խմորը, հավասարեցնել:Եփել մինչև պատրաստ լինի:Կտրատել և մատուցել թթվասերի հետ
Комментариев нет:
Отправить комментарий