воскресенье, 25 сентября 2016 г.

Ելակային տորթ “Հրաշք”

Կաթսաի  մեջ ,մարմանդ  կրակի  վրա, հալեցնել կարագը: Թխվացքաբլիթը մանրացնել  և  միացնել  կարագի  հետ: Ձևաթավայի վրա բուսական յուղ քսել, վրան պերգամենտի թուղթ փռել, մեջը լցնել ստացված խմորը, թեթեվակի տպտպացնել  և  մոտավոր  30 րոպեով  դնել  սառը տեղ:
Ժելատինը  թրչել: Ելակը լվանալ, մաքրել և չորացնել:  750 գր. ելակն ու շաքարը մանրացնել  պյուրեի տեսքով, այնուհետև ավելացնել  տեկիլան, լիմոնի հյութը և լիմոնադը:  Ժելատինը  քամել, հալեցնել  մարմանդ կրակի վրա  և  խարնել  ելակի պյուրեի  մի փոքր  մասի  հետ:  Հետո  խարնել  աըդ ամենը  մնացած  պյուրեի  հետ և  30  րոպեով  դնել  սառը տեղ:
Սերուցքը  լավ  ցեփել  և  ավելացնել  կրեմին: Կրեմը  քսել  շերտի  վրա  և  3  ժամով  դնել  սառնարանը:
Համտեսելուց  առաջ  100  գր. ելակը  պատարաքաղով տրորել, իսկ  մնացած  ելակը  մեջտեղից  կտրատել: Տորթի  վրա  քսել  տրորած  ելակը, վրաից շարել  կտրատած  ելակը: Վրաից  շաքարի  փոշի  ցանել:                                                                                                                                                  Բաղադրությունը:                                        125 գր. կարագ, 150 գր. թխվացքաբլիթ, 20 գր.սպիտակ ժելատին, 1 կգ. ելակ, 100 մլ. լիմոնի լիմոնադ, 2 ճ.գ. տեկիլա, 150 գր. շաքարավազ,1/2 լիմոնի հյութ, 200 մլ. սերուցք, շաքարի փոշի:
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий