пятница, 21 октября 2016 г.

Կանացի Համառություն:

Բաղադրությունը

Խմորի համար` 

2 հատ ձու,
200 գր. շաքարավազ,
70 գր. կարագ,
2 ճգ. մեղր,
1 թգ. սոդա,
3 ճգ. կակաո,
ըստ անհրաժեշտության ալյուր:

Կրեմի համար`

2 հատ ձու,
2 ճգ. ալյուր,
1 բաժակ շաքարավազ,
100-150 գր. կարագ,
1 ճգ. կակաո,
2 բաժակ կաթ,
վանիլի փոշի,
100 գր. ընկույզ:

Գլազուրի համար`

շոկոլադ,
30 գր. կարագ

                                                                              Պատրաստման եղանակները

                                                                   Կրեմի համար կաթը, ձուն, շաքարավազը և ալյ ուրը հարել: Այնուհետև դնել մարմանդ կրակի վրա և եփել այնքան մինչև կրեմը կխտանա, անհրաժեշտ է եփելու ընթացքում անընդհատ խառնել: Այս զանգվածին ավելացնել կակաոն, վանիլի փոշին և լավ խառնել, հետո թողնել, որ սառչի: Սառչելուց հետո ավելացնել ընկուզը և քերիչով անցկացված կարագը և լավ խառնել:
Խմորի համար ձուն, մեղրը, շաքարավազը, կարագը և սոդան լցնել կաթսայի մեջ և հարել: Այնուհետև կաթսան դնել գոլորշու վրա և անընդհատ խառնել գրեթե 5 րոպե: Ավարտելուց հետո վերցնել գոլորշու վրայից, ավելացնել կակաոն և լավ խառնել: Այս զանգվածի վրա ավելացնել քիչ քիչ ալյուր այնքան, մինչև ստացվի պինդ խմոր, որը հնարավոր կլինի գրտնակով բացել: Խմորը բաժանել 8 մասի, յուրաքանչյուրը գրտնակել և եփել ջեռոցում 180 աստիճան ջերմաստիճանում 3-7 րոպե:
Գլազուրի համար շոկոլադը մարմանդ կրակի վրա հալեցնել և ավելացնել կարագը:
Յուրաքանչյուր խմորի վրա կրեմ տարածել, իսկ վերջում թխվածքի վրա տարածել գլազուրը:

Комментариев нет:

Отправить комментарий